Strobist Practionar Workshop

Everything You Always Wanted to Know About Light (But Were Afraid to Ask)

Een boeiende dag, vol weetjes en oefeningen voor gevorderde strobisten. De nadruk van deze workshop ligt op de richting van het licht en het werken met meerdere reportage flitsen. Je past dit toe op modellen. Je verwerft alle noodzakelijke kennis om hier zelf individueel aan de slag te kunnen, de belangrijkste parameters, keuze van materiaal, aansturen van een model...  En je krijgt tevens de gelegenheid om met collega fotografen ideëen en technieken uit te wisselen. Waar je gebruik kan maken van een varia aan materiaal en modifiers. Net zoals bij de foundation strobist workshop werken we in de namiddag met modellen.

Dit is het 4e jaar dat we op geregelde tijdstippendeze workshops organizeren (4 à 6 per jaar) 

Programma:

  • Ochtendsessie vanaf 10u tot ongeveer 13u. De belangrijkste parameters worden uitgelegd, dit met life voorbeelden en presentatie... Vervolgens, wat bestaat er allemaal aan materiaal voor strobist fotografie, wat kan je gebruiken, waar kan je het vinden, waar kan je het kopen, hoe maak je het zelf,  hoe gebruik je het... en tenslotte: welke stappen doorloop ik op een shoot... Hoe doe ik het? Dit alles met echte voorbeelden, echt materiaal, echte situaties... 
  • Van 13u tot 14u tijd voor lunch (broodjes lunch)
  • Vanaf 14u tot 18uur  Praktijk, kleine groepen van 2-3 deelnemers, met elk een model,   een interessante locatie... Je wordt gecoacht ... Je krijgt per groep specifieke opdrachten waardoor je de geleerde theoretische kennis nu kan omzetten in de praktijk en waardoor je het beter onthoudt!

Al het nodige materiaal is voorzien (flashes, statieven, paraplu's, remote triggers, koffie... ) Breng enkel je camera mee, je goed humeur en zin om bij te leren... 

Als fotograaf dien je je camera te kennen en weten hoe je die in manuele mode gebruikt. Weten hoe en waarom je diafragma and sluiter tijden wijzigt.

De Workshops worden een aantal maal per jaar georganiseerd. Laat iets van je horen als je erbij wil zijn.

 

Volgende workshop op aanvraag

inschrijving kost 150€

daar zit in: workshop, lunch, materiaal en shoot met modellen... 

Vlug inschrijven als je er bij wil zijn.

Inschrijven

 

 

 

Enjoyed this article? Share it